Stress en burn-out

Te lange blootstelling aan stress op het werk of door een privé-omstandigheid kan tot een ernstige uitputting leiden. Symptomen kunnen zich op zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk vlak voor doen.
De ervaring compleet 'opgebrand' te zijn kan flink confronterend zijn. Temeer omdat de mens die het overkomt doorgaans als altijd zo energiek bekend staat. En nu is er geen greintje energie meer over. Zelfs een trap oplopen is al topsport.

 Voor de behandeling is inzichtgevende therapie van belang. De patronen en valkuilen die leiden tot burn-outklachten dienen vermeden te worden.

Acupunctuur kan helpen om de energiebalans weer op peil te krijgen en de stresssymptomen te verminderen.

Met stress hebben we tegenwoordig allemaal wel te maken, maar hoe men ermee omgaat, verschilt per persoon. Het lukt niet iedereen problemen los te laten om ervoor te zorgen dat men geen fysieke klachten of een burn-out van de stress krijgt. Dokter Merrell-Keijzer: 'Met werken aan het probleem in combinatie met een behandeling met acupunctuur kan ik mensen vrij snel van de klachten af helpen en leren omgaan met de stress.'

Burn-out

Bij een burn-out is men letterlijk gevloerd en is het zaak om de accu zo snel mogelijk weer op te laden. Een combinatie van acupunctuur, voedingssupplementen en Chinese kruiden kan het afweersysteem versterken en de vermoeidheid verminderen.