Dr. Merrell-Keijzer is in 1980 afgestudeerd aan de universiteit in Leiden in de geneeskunde en heeft daarna in China, Hong Kong en Zuidoost-Azië Traditionele Chinese Geneeskunde gestudeerd. Zij heeft daar ook 10 jaar gepraktiseerd.

Een succesvolle behandeling tegen overgewicht, rookverslaving of migraine?

Temidden van de fraaie bossen van de Lage Vuursche bent u van harte welkom in ons nieuwe 'resort'. De Kliniek voor Traditionele Oosterse Geneeskunde en Acupunctuur (TOGA) is sinds 2012 gevestigd aan de Hilversumsestraatweg 7, 3744 KB te Baarn, tussen Baarn en Hilversum. Rust, ontspanning, luxe behandelkamers en een prachtige omgeving zijn een paar kreten die van toepassing zijn op onze behuizing. 

Stoppen met roken

Dat rokers van hun rookverslaving af komen door middel van acupunctuur is algemeen bekend, vooral via de oor-acupunctuur. Maar ook gewone lichaamsacupunctuur kan de drang naar nicotine en andere ontwenningsverschijnselen aanzienlijk onderdrukken. Dit geldt ook voor andere lustverslavingen. Bij overgewicht kan een naaldje in het oor de eetlust onderdrukken. Andere naaldjes worden eraan toegevoegd om de stofwisseling iets aan te jagen.

Met enkele  behandelingen kunnen we de verslaving de baas zijn.

Overgewicht

Bijna een derde van de wereldbevolking heeft overgewicht. Ook in Nederland valt het ons niet mee om van overtollige kilo’s af te komen. Terwijl daarmee veel gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld het ontwikkelen van diabetes, kunnen worden voorkomen. Gezonde voedingsgewoontes, meer lichaamsbeweging en voldoende slaap zijn goed voor ons. Maar het is moeizaam om het in de praktijk te doen. Dokter Merrell-Keijzer biedt een steuntje in de rug.

Hooikoorts

Klachten van mensen met hooikoorts, de algemene naam voor een pollenallergie, zijn niezen, benauwdheid, gezwollen slijmvliezen, dikke ogen, een loopneus. Naar buiten gaan is dan geen pretje. Dokter Merrell-Keijzer: ‘Met acupunctuur is het mogelijk de allergische reacties van hooikoorts te onderdrukken’.

Stress en burn-out

Te lange blootstelling aan stress op het werk of door een privé-omstandigheid kan tot een ernstige uitputting leiden. Symptomen kunnen zich op zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk vlak voor doen.
De ervaring compleet 'opgebrand' te zijn kan flink confronterend zijn. Temeer omdat de mens die het overkomt doorgaans als altijd zo energiek bekend staat. En nu is er geen greintje energie meer over. Zelfs een trap oplopen is al topsport.

Migraine

Helpen medicijnen niet tegen uw terugkerende hoofdpijn? Migraine en andere soorten van hoofdpijn zijn goed te verhelpen met acupunctuur, meestal in combinatie met Chinese kruiden. TOGA helpt al ruim 25 jaar hoofdpijnpatiënten en velen zijn er volledig vanaf met een onderhoudsbeurt een keer per kwartaal.

Menopauze

De intrede van de menopauze gaat met allerlei verschijnselen gepaard. Opvliegers, transpiratie, slapeloosheid, hartkloppingen, stemmingswisselingen, libidoverlies, vermoeidheid, hoofdpijn... In de overgang hebben de meeste vrouwen wel met een aantal van deze klachten te maken.

Onderzoek laat zien dat vrouwen met overgangsklachten baat hebben bij acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden.

Acupunctuur is een goed alternatief voor hormoontherapie of gebruik van antidepressiva. Het kan een enorme steun zijn in een levensfase waarin al zoveel veranderingen optreden.